Aioli

Aioli er en super ting å smøre på forskjellig mat. Finfint på sandwicher, foccacia, eller som dip. Det finnes mange varianter av aiolioppskrifter, og de mest hardbarkede aiolifantastene vil mene at min oppskrift har for mange ingredienser, men jeg synes denne er aldeles ypperlig. Og dette er virkelig veldig enkelt å lage, og kan heve smaken på mye!

Jeg har fått oppskriften av en kollega (takk Nils-Arve!), og mengeangivelsene er vel noe tilnærmelsesvise. I den opprinnelige oppskriften skulle det være 6 cm olje, men jeg har forsøkt å finne ut hvordan forholdet mellom ingrediensene kan beskrives gjennom mer konvensjonelle begreper…

Dette trenger du (sånn cirka):

  • 1 dl rapsolje
  • 1 egg
  • en skvis sitronsaft (et par teskjeer eller noe)
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 liten sprut sennep etter eget ønske (en teskje kanskje)
  • litt salt og pepper

Dette gjør du (enkelt og greit):

Ha alt i en bolle og kjør stavmikseren i noen sekunder slik at alt blander seg skikkelig, og konsistensen blir omtrent som vanlig majones, eller litt bløtere.

Ingrediensene her er ikke så veldig fete akkurat, så denne aiolien kan smøres godt på der man velger å bruke den. :-)

Én kommentar Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s