Kremet mais

Tilbehør er viktig til grillmat, og her er det selvfølgelig mye å velge mellom. En ting som fungerer aldeles supert til både kylling og svinekjøtt er kremet mais, etter oppskrift fra mathelt Bent Stiansen. Dette er både superraskt å lage og kjempegodt, noe jeg mener er en veldig god kombinasjon. Prøv dette både til ølkylling og langtidsgrillet svinenakke.

Dette trenger du (holder som tilbehør til ca 3 personer):

  • 1 løk
  • 1 boks mais
  • Ca 2 dl melk
  • Ca 1 dl fløte
  • Ca 2 ss hvetemel
  • Litt olje til steking
  • Salt og pepper

Dette gjør du:

Skjær løken i små biter, og stek den noen minutter i litt olje. Den skal ikke få farge av dette, bare bli blank.

Ta pannen av platen og strø over hvetemel. Bland godt slik at melet fester seg på løken. Hell på melken, la det koke opp, og la det småkoke et par minutter.

Ha i fløten, maisen og krydre med salt og pepper. Varm opp og server med en gang.

Kremet mais er altså best om du serverer med en gang det er ferdig, så dette er nok noe av det siste du bør lage før grillmaten er ferdig. Finfint å lage hvis kjøttet skal hvile. Jeg har imidlertid opplevd at pannen med mais må stå litt ekstra før alt det andre er klart til å serveres, og hvis det blir tilfelle også for deg kan maisen for så vidt enkelt varmes opp igjen, hvis du sper med litt ekstra melk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s